Ana içeriğe atla

ÖZDERE PAMUKKALE TURU

114_V.JPGSabah saat 07:30-08:30 arasında misafirlerimizi otellerinden ya da belirtilen yerlerden alıp turumuza rehber eşliğinde başlıyoruz .Pamukkale yaklaşık olarak üç saat uzaklıkta olup yolculuğumuz  esnasında dinlenme tesislerinde on beş dakika ihtiyaç molası veriyoruz. Pamukkale ye vardığımızda ilk olarak restorantımızda öğle yemeğini  yiyiyoruz. Daha sonra Hiereapolis Antik Kentini ve Travertenleri içerisinde bulunduran  Pamukkale Doğal Güzellik Alanına giriyoruz.Rehberimiz tarihiyle ilgili anlatımlar yaparak,Antik Havuzu(Kleopatra Havuzu),Apollon Tapınağı’nı,Roma Hamamlarını ,Antik Tiyatroyu gösterdikten sonra termal kaynaksuların çıktığı Antik Çağda şifa merkezi olarak kullanılan ,kar görünümlü akan ve yılın her mevsiminde aynı sıcaklıkta olan Travertenlerde yaklaşık olarak iki saat vakit geçiriyoruz.Ayrıca travertenlerde oluşmuş küçük havuzcuklarda yer alan çamurların antik çağda güzellik merkezinde kullanıldığı söylenmektedir.Buradaki zamanın ardından rehberimizin önceden belirtmiş olduğu saatte misafirlerimizle buluşup saat 19:30-20:00 arasında misafirlerimizi sabah almış olduğumuz otellerine ya da belirli noktalara tekrar bırakıyoruz.
Fiyata Dahil Hizmetler
·        Ulaşım
·        Öğle Yemeği
·        Profesyonel Tur Rehberi
·        Sigorta

Fiyata Dahil olmayan Hizmetler
·        Yemek zamanı tüm içecekler
·        Kişisel harcamalar
·        Rehber ve Kaptan Bahşişleri
·        Antik Havuz (Kleopatra Havuzu) giriş ücreti,
·        Moladaki tüm yiyecek ve içecekler,
82a3a-1

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TURKISH KEBAB

Who has never heard of shish kebab? In Turkish, shish kebab, literally means “gobbets of meat roasted on a spit or skewers.” Probably the most famous preparation for grilled lamb, there seems to be countless recipes. It is said that shish kebab was born over the open field fires of the soldiers of the Turkic tribes that first invaded Anatolia, who used their swords to grill meat, as they pushed west from their homelands in Central Asia. Given the obvious simplicity of spit-roasting meat over a fire, I suspect its genesis is earlier. There is iconographical evidence of Byzantine Greeks cooking shish kebabs. But surely the descriptions of skewering strips of meat for broiling in Homer’s  Odyssey  must count for an early shish kebab.     In the Arab world, the same preparation is called  shish kabab  or  lahm mishwy  (grilled meat). The true shish kebabs are pieces of marinated lamb affixed to flat or four-sided bladed metal skewer...

Priene - Miletos - Didyma

Priene   was an  ancient   Greek  city of  Ionia  at the base of an  escarpment  of  Mycale ,  Priene possessed a great deal of famous Hellenistic art and architecture. The city's original position on Mount Mycale has never actually been discovered; however, it is believed that it was a peninsula possessing two harbours. Priene never held a great deal of political importance due to the city's size, as it is believed around 4 to 5 thousand inhabitants occupied the region. The city was arranged into four districts, firstly the political district which consisted of the  bouleuterion  and the  prytaneion , the cultural district containing the  theatre , the commercial where the  agora  was located and finally the religious district which contained sanctuaries dedicated to  Zeus  and  Demeter  and most importantly the Temple of Athena. Miletus   was an  ancient ...

Özdere to Pamukkale

      Özdere to Pamukkale Tour